Lassi Nurila toinen radio-ohjattavien taitolennokkien maailmancupissa Ranskassa.

Kauden seitsemäs Maailman Cup kilpailu, International West Coast Tournament käytiin viikonloppuna Ranskan St Macairessa. Voittoon lennätti ennakkosuosikki Christophe Paysant-le Roux(FRA), hopealle Lassi Nurila ja pronssille Loic Burbaud(FRA)

Kilpailua edeltävinä harjoitus päivinä huomattiin jo, että olosuhteet on todella erilaiset edeltäviin Itävallan kilpailuihin verrattuna. Tuuli oli selvästi voimakkaampi ja epätasaisempi. Myös kilpailijoiden käyttämä kalusto oli erilaista, yksitasokoneita oli selvästi enemmän ja myös polttomoottoreita oli käytössä. Myös lennätystyyli oli vauhdikkaampaa ja isompaa.

Kilpailu alkoi perjantaina kahdella kierroksella P-17 taitolento-ohjelmaa. Toisella kierroksella Ranskan Burbaudilla oli teknisi ongelmia radiolaitteiden kanssa, niinpä hän joutui jättämään lennon väliin. Lauantaina lennätettiin vielä kolmas kierros, jonka jälkeen laskettiin alkukierrosten tulokset. Johdossa oli Paysant-le Roux 1000 pisteellä, toisena Burbaud 975,67 pisteellä ja kolmantena Nurila 974,74 pisteellä. Kilpailu hopeasta oli siis äärimmäisen tiukka.

Top 15 pilottia lennätti kaksi kierrosta vaikeampaa F-17 ohjelmaa. Finaalissa käytettiin kymmenen tuomarin tuomaripaneelia. Ensimmäisellä kierroksella Burbaud teki puolikkaan neliösilmukan kierteet väärin, joten siittä liikkeestä ei tullut pisteitä, Paysant le-Roux ja Nurila lennätti ilman isompia virheitä. Viimeinen ja ratkaiseva finaalikierros lennätettiin Sunnuntaina. Tuuli oli lähes tyyntynyt, yleisö hiljentyi katsomaan kärki pilottien suorituksia. Kaikki kolme lennätti oman tasoiset hyvät suoritukset, ilman isompia virheitä. Paysant-le Roux 1000 pistettä, Nurila 967.02 pistettä ja Burbaud 961,46 pistettä.

Seuraava kilpailu käydään 25-26.6 Hollannin Deelenissä.

Nurila_Ranska2016

Vastaa