Lassi Nurila toiseksi Liechtensteinin Bendernissä 02.7-03.7.2016.

50. kerran järjestetty Int. Freundschaftsfliegen F3A, järjestettiin viikonloppuna Liechtensteinin Bendernissä.

Kilpailun voitti Stefan Kaiser(LIE) 2000 pisteellä, toiseksi sijoittui Lassi Nurila 1986.76 pisteellä ja kolmanneksi Robin Trumpp(GER) 1953.41 pisteellä.

Kaiken kaikkiaan osallistujia oli 54, ja 14 eri maasta. Mukana oli myös 95 ja 97 vuosien maailmanmestari Giichi Naruke Japanista, joka on voittanut tämän kilpailun vuonna 1988.

Perjantaina oli vapaat harjoitukset, kilpailuun rekisteröityminen ja lähtöjärjestyksen arvonta.

Kilpailu alkoi lauantai aamuna. Kilpailussa oli kaksi tuomaripaneelia ja kilpailijat oli jaettu neljään ryhmään. Ensimmäistä ryhmää oli arvostelemassa paneeli ykkönen. Nurila Starttasi numerolla 3. Aamulla tuuli oli tasaista ja pilvet tulivat sektorissa olevan auringon eteen juuri sopivasti. Lento oli hyvä. 14 pilotin jälkeen vaihtui tuomaripaneeli. Kaiser lennätti ensimmäisen lentonsa kakkos paneelille. Lento oli todella hyvä, mitään selviä virheitä ei ollut.

Itapäivällä jatkettiin lentoja paneeli ykköselle. Keli oli muuttunut paljon haastavammaksi. Kaiser lennätti jälleen hyvin, mutta tarkkuus kärsi hankalasta kelistä. Nurila voitti ykkös paneelin 1000 pisteellä, Kaiser toisena 970 pisteellä. Päivän lopuksi vielä yksi ryhmä, mukaan lukien Nurila, lennätti paneeli kakkoselle. Myös Nurilan lento kärsi hankalasta kelistä. Niinpä Kaiser voitti paneeli kakkosen 1000 pisteellä, Nurila toisena 980 pisteellä.

Kunkin pilotin huonompi lento tiputettiin pois, niinpä sunnuntain finaaliin lähdettiin Kaiserin ja Nurilan tasatilanteesta. Finaalissa lennätettiin yksi lento vaikeampaa F-17 ohjelmaa. Nurilalla oli ongelmia muutamien snap rollien kanssa. Kaiser lennätti tasaisemmin, voittaen finaalin 1000 pisteellä, Nurila toisena 986 pisteellä.

Kilpailun 50 vuotisjuhlan kunniaksi oli järjestetty yölennätysnäytös, ilotulitus ja freestyle taitolentonäytös täysikokoisella Extra 330 SC lentokoneella Herbert Weiratherin esittämänä.

Kilpailut jatkuvat 9-10.7 San Marinossa.

 

Lassi_Nurila_Liechtenstein2016

Vastaa