Lennokkipolku sisälennokkeihin.

Näin kulkee juniorin klassinen lennokkipolku:

    1. DART = alkeislennokki, joka on nopea rakentaa ja helppo lennättää. Yksinkertainen ja kestää törmäilyjäkin. Dartin kanssa opitaan perustekniikoita = veitsen käyttö, rakennusalustan ja neulojen käyttö.
    2. Mäkärä (”Kana”) = alkeislennokki, jossa on jo oikea kaarisiipi. Mäkärässä voi käyttää samaa potkuria kuin Dartissa ja siihen voi taitella teräslangasta laskutelineet jos haluaa. Mäkärän piirustuksista poiketen siiven keskisalko jätetään pois jotta rakenne on helpompi rakentaa ja lujempi. Rakennetaan teipillä suojatun piirustuksen päällä. Siipikaaret leikataan mallineella. Päällystys voi  olla silkkipaperia tai hedelmäpussia.
    3. Väkkärä on ”peruslennokki”-luokkaan suunniteltu lennokki, joka on hienon näköinen ja johon voi jo tehdä levypotkurin tai veistää potkurin pulikasta. Siipi tehdään oikeilla kaarilla ja liimana käytetään jo oikeaa asetaattiliimaa (Uhu Hart), joka on kevyttä ja lujaa. Väkkärällä voi jo kilpailla menestyksessäästi peruslennokkiluokassa. Väkkärä lentää jo lähelle 3 minuutin aikoja korkeassa hallissa.
    4. Tintti-peruslennokki on ihan kilpaluokan peruslennokki. Valmiista sarjasta tehtynäkin saattaa lentää jopa 5 min aikoja hyvällä potkurilla. Tintissa on jo oikea epäsymmetrinen siipirakenne ja sivuperäsin alapuolella.
    5. Penni (Mustikka) = Oikea F1M Limited sisälennokki. Lentää upeasti. Vaatii huolellisuutta ja keskittymistä. Päällystetään mylarkalvolla. Levy- tai balsapotkuri.
Comments are closed.