Radio-ohjattavien taitolennokkien maailmancup jatkuu Itävallassa: Lassi Nurila sijoittui kolmanneksi

Radio-ohjattavien taitolennokkien maailmancupissa kilpailtiin menneenä viikonloppuna Itävallan Feistrizissä. Kilpailun voitti lennokkiammattilainen Gernot Bruckmann (AUT) 2000 pisteellä, toiseksi sijoittui hallitseva Euroopanmestari Stefan Kaiser (LIE) 1987,10 pisteellä ja kolmanneksi sijoittui Kälviän Lassi Nurila (FIN) 1947,17 pisteellä.

Neljännelle sijalle tuli Red Bull Team Pilot Markus Zeiner (AUT) 1892,00 pisteellä ja viidenneksi tuli myös Itävallan maajoukkueeseen kuuluva Helmut Danksagmüller (AUT) 1839,78 pisteellä.

”Kilpailu käytiin hienoissa maisemissa ja hyvissä olosuhteissa. Tuuli oli heikkoa, mutta se saattoi muuttaa suuntaa yllättäen. Pieniä sadekuuroja oli myös välillä. Osallistujalista koostui todella monista nimekkäistä piloteista. Oli selvää, että kilpailusta tulisi äärimmäisen tiukka”, Lassi Nurila kuvailee.

Ensimmäisellä kierroksella johdossa oli Kaiser 1000 pisteellä, toisena Bruckmann 997.68 pisteellä, Kolmantena Zeiner 989.77 pisteellä ja neljäntenä Nurila 983.82 pisteellä. Lauantaina lennätettiin myös toinen kierros. Siinä kovimmat pisteet eli suhteutettuna 1000 sai Bruckmann, toisena Kaiser 993,59, kolmantena Nurila 989,26. Kärkiryhmään yllättäjänä nousi Saksan Robert Forster, joka oli toisella kierroksella kuudentena.

”Sunnuntaiaamuna kilpailu jatkui jälleen hyvissä olosuhteissa. Lennätettiin vielä kolmas alkukierrosohjelma, jonka jälkeen laskettiin kunkin pilotin kaksi parasta kierrosta yhteen, huonoin siis tiputettiin pois. Näin saatiin alkukierroksien lopputulokset”, Nurila kertoo.

Kahdeksan parasta eteni finaalikierrokselle, jossa lennätetään vaikeampaa finaaliohjelmaa. Finaalikierroksella selkeästi parhaat olivat Bruckmann ja Kaiser vain kymmenen pisteen erolla toisistaan, kolmantena Nurila 960,63 pisteellä. Ero Zeineriin myös kasvoi, hänen saadessaan 908,62 pistettä.

Kaikki kilpailijat käyttivät sähkömoottorilla varustettuja lennokkeja ja kolmea pilottia lukuunottamatta kaikilla oli kaksitaso. Suurin osa käytti kontravaihdetta, joka mahdollistaa kahden eri suuntaan pyörivän potkurin käytön.

Seuraava kilpailu käydään 11-12.6 Itävallan Schärdingissä.

itavalta2016f3a

Vastaa