Taitolennokkien maailmancup käynnistyi Belgiassa: Lassi Nurila sijoittui kolmanneksi

Radio-ohjattavien taitolennokkien maailmancupin Euroopan kilpailut käynnistyivät kuluneena viikonloppua Belgian Grandrieussa. Suomea oli edustamassa Lassi Nurila Kälviältä.

Perjantain harjoituksia seurattiin tarkasti, koska tälle kaudelle tulivat uudet lento-ohjelmat ja pitkän harjoituskauden aikana ovat lennätystyylit saattaneet muuttua. Kuuman ryhmän piloteista Ranskan Christophe Paysant le Roux ja Liechtensteinin Stefan Kaiser näyttivät heti varmoin ottein, kuinka uudet kuviot ajetaan.

Lauantaiaamuna kilpailun alku viivästyi sumun takia, muutenkaan viikonlopun sää ei vaikuttanut kovinkaan hyvältä. Ensimmäinen kierros aloitettiin heti kymmenellä tuomarilla suunnitellun kahden viidestä tuomarista koostuvan paneelin sijaan. Näin saatiin heti kaikkien ensimmäisistä lennoista ehjä kilpailukierros. Ensimmäisen kierroksen jälkeen johdossa oli Paysant le Roux 1000 pisteellä, toisena oli Kaiser 979.78 pisteellä ja kolmantena Nurila 963.25 pisteellä.

Lauantaina oli tarkoitus lennättää myös toinen kierros, mutta alun viivästymisen vuoksi vain noin puolet ehtivät lennättää sen. Sunnuntaiaamu oli jälleen sumuinen ja kilpailu saatiin jatkumaan vasta kello 11. Tässä vaiheessa tuomaristo päätti, ettei finaalikierrosta ajeta ollenkaan, mutta yritetään saada toinen kierros lennätettyä loppuun sateesta huolimatta. Toisella kierroksella Kaiser onnistui saamaan 1000 pistettä, toisena Paysant le Roux 989.58 pisteellä ja kolmantena Nurila 985.18 pisteellä.

Kalustopuolella uutuutena oli Stefan Kaiserin Citrin ST, jonka siivessä on hain hammasporras. Uutta oli myös unkarilaisen David Ocsain sekä japanilaisen Giichi Naruken suunnittelema Ascent-kaksitaso. Siiven kärkiin asennettuja led-valoja lennokin asennon havainnointiin oli käytössä kolmella pilotilla. Moottori- ja vaihteisto-osastolla oli yleistynyt saksalaisen Robert Hirchin kehittämä Adverun kontra -systeemi. Polttomoottoria käytti noin 10 prosenttia kilpailijoista.

Kilpailun voitti ennakkosuosikki kahdeksankertainen hallitseva Maailmanmestari Christophe Paysant le Roux, toiseksi tuli hallitseva Euroopanmestari Stefan Kaiser ja kolmanneksi Lassi Nurila. Kaiken kaikkiaan osallistujia oli 47.

Seuraava kilpailu käydään 4-5.6. Itävallan Feistritzissä.

bel2016f3a

Vastaa